Hunajan ja laventelin liitto

Paljastamme blogissamme myös suosituimmat ja ihanimmat reseptimme. Reseptien raaka-aineita voit ostaa kaupastamme.

Hunaja-laventeli-leipä

300 g täysjyvävehnäjauhoja
200 g vehnäjauhoja
1 kukkurallinen teelusikka kuivattua laventelia
2 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
30 g hunajaa
350 g vettä

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää kädenlämpöinen vesi sekä hunaja
ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä noin
30 minuuttia. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee joustava ja kimmoisa.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla runsaan tunnin.
Taikinan voi jättää myös yöksi jääkaappiin, jolloin se saa lisää makua. Jos
jätät taikinan jääkaappiin yöksi, muista ottaa se huoneenlämpöön kaksi
tuntia ennen valmistamista.
Muotoile taikinasta pallo jauhotetulla pöydällä. Anna kohota vielä liinan
alla noin puolen tunnin ajan. Lämmitä valurautapataa 240 asteisessa
uunissa sillä välin kun taikina kohoaa. Laske uunin lämpötila 210 asteeseen.
Tee leipään muutama viilto ja laita se varovasti valurautapataan.
Paista leipää kannen alla noin 25 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka
paistamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes leivästä tulee kullanruskea.
Valmis leipä kuulostaa ontolta. Jäähdytä leipä ritilän päällä.

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.