Lomalta paluu

Jep jep. On taas se aika vuodesta kun pikkuhiljaa aletaan palailemaan töihin, kouluihin ja muihin arkisiin askareihin. Kesä on siis pian ohi, vaikka tämä ulkona vallitseva ilma yrittää meille jotain ihan muuta vihjailla.

Me Smallstoren Salla & Mari olemme myös viettäneet hieman lomaa perheidemme kanssa. Saimme molemmat uskomattoman tilaisuuden vierailla Tanskassa Lakrids by Johan Bülowin -tehtailla sekä tavata itse Johan Bülow. Tavattuamme henkilökunnan, nähtyämme tuotantotilat sekä kuultuamme lisää Bülowin uskomattomia tarinoita yrityksen synnystä ja kasvusta, olemme entistä ylpeempiä saadessamme edustaa näitä ihania lakritseja.

Syksy näyttää meidän osaltamme kiireiseltä ja siitä olemme erittäin onnellisia ja kiitollisia. Deli-illat alkavat taas 18.8.2015 ja varauksia on ihan mukavasti. Kalenterista löytyy kuitenkin vielä vapaita ajankohtia joten ota yhteyttä jos olet kiinnostunut tutustumaan kotisohvallasi tai työpaikallasi meidän tuotteisiimme.

Meidät voi myös tavata delikonttorillamme osoitteessa 2. Poikkakatu 5 (Turun Satama, Viking Linen terminaalin lähettyvillä). Siellä päivystämme 19.8. alkaen näin alkusyksystä arkisin klo 10:00 - 14:00 sekä tiistaisin klo 17:30 asti. Kannattaa kuitenkin aina soittaa etukäteen nroon 044 987 1137. Tervetuloa ostoksille!

Mutta mutta. Vaikka alkaakin olla aika palata arkeen, kesäisten ruokien valmistus ja herkuttelu ei ole vielä ohi. Meidän perheemme valmistaa ateriansa kesäisin pääasiassa grillillä tai nuotiolla savustaen ja muurinpohjapannua käyttäen.
Muutamat ystäväni ovat postanneet Facebookiin kesän aikana ihania kuvia tölkkikanasta. No, olihan sitä sitten kokeiltava itsekin. Alla siis resepti helposta ja niin hyvältä maistuvasta tölkkikanasta.

Makoisaa palua arkeen ja nähdään delikonttorilla sekä deli-illoissa!

Mari

TÖLKKIKANA

1 kpl kokonainen broileri (noin 1500g)
Suosittelen lämpimästi Turun Kauppahallin Reino Jokisen broileria
1 tölkki olutta, siideriä tai colaa

3 rkl öljyä
1 tl Chic Shot Piment Basque -jauhetta
1 tl Chic Shot Tandoori- jauhetta
1 tl Chic Shot Paprika Fume- jauhetta
2 tl ruskeaa sokeria
1 rkl Sel pour Legumes -suolasekoitusta
1 rkl Sel pour Italian Cuisine -suolasekoitusta
(1 rkl hunaja-curry tai piment d´espelette sinappia)
Ota broileri huoneenlämpöön. Pese broileri sisältä ja päältä, ja kuivaa. Käytä mielellään kumihanskoja kun teet tätä.
Sekoita mausteet ja öljy kulhossa. Hiero mausteseos tasaisesti broilerin päälle ja sisälle (ja jos onnistuu niin myös nahan alle). Käytä jälleen käsineitä.

Pese (olut)tölkki (0,33l) huolellisesti. Ota (tai juo:)) 1/4 tölkin sisällöstä pois.

Laita kana istumaan tölkin päälle grilliin sopivalle vuualle. Grillin lämpötila pitää olla n 175 astetta. Broileri pitäisi kypsentää epäsuoralla liekillä. Vuuassa pitää olla reikiä jotta kana grillaantuu kunnolla. Umpinaisessa vuuassa kana ei tule niin rapeaksi ja kypsentäminen kestää ehkä hieman kauemmin.

Kypsytä broileria grillissä n 1 - 1 1/2 tuntia. Älä jätä grilliä vartioimatta sillä valuva rasva saattaa aiheuttaa avoliekkejä. Broilerin kypsyyden voi mitata lämpömittarilla. Broileri on kypsää kun lämpötila on n. 80 - 82 astetta paksuimmasta kohdasta.
Poista tölkki kanan sisältä varovasti. Aseta broileri tarjolle esimerkiksi leikkuulaudalle.

Lisukkeeksi sopii mm. risotto tai lohkoperunat ja kastikkeeksi aioli tai tsatsiki.

Enjoy!

tölkkikana grillissä
2,99 €
4
g
2,99 €
4
g
2,99 €
4
g
7,50 €
220
g
7,50 €
260
g
5,50 €
110
g
5,50 €
110
g
8,95 €
100
ml

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.