Glögitarjoiluja

Kyllä, sieltä se tulee. Pikkuhiljaa ihanasti. JOULU <3

Marraskuun pimeyteen (varsinkin kun lumi sulaa pois ja tulee todellinen pimeys) auttaa aina glögi ja napostelu. Me Sallan kanssa vietämme "marraskuu ilman makeaa" -kampanjaa, joten napostelu koostuu lähinnä suolaisista "herkuista".

Ajattelimme nyt jakaa kaksi takuuvarmaa glögin kaveria. Näitä meillä oli myös tarjolla yritysasiakkaillemme järjestetyissä glögihetkissä.

Maustekakku on aina varma hitti joulun alla. Focaccia ehkä vielä vähän vieraampi, mutta kuitenkin kiva pieni suolainen sellaisenaan tai vaikka päivällisen kylkeen. Ja todella helppo tehdä!

Meillä alkaa nyt vauhdikas loppuvuosi. Joululahjat, erilaiset minimessut sekä joulukauppa pitävät meidän kiireisinä. Joten älkää pahastuko mikäli meistä ei täällä blogin puolella kuulu mitään.

Meidän SOME-kanavia (Facebook, Instargram) kannattaa seurata sekä käydä klikkaamassa itsensä uutiskirjeen jakelulistalle.

Ja nähdäänhän me Turun Forum Korttelissa Smallstoren JOULUKAUPASSA?

Tsemppiä pimeyteen!

Mari & Salla

Italialainen focaccia

Pellillinen leipää

3½ dl vettä
n. 7 dl Smallstoren "00"-luomujauhoja
11g kuivahiivaa
1½ tl suolaa
½ dl Smallstoren uutta oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle:
½ dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
ruiskukka-kehäkukkasuolaa (2tl) + oliiviöljyä

Lämmitä vesi noin 45 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa. Kaada kuuma vesi isoon leivontakulhoon, vaivaa jauhot sekaan. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Jatka taikinan vaivaamista kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan pitää olla joustavaa (niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada sormista pois :)). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Levitä leivinpaperi uunivuualle. Levitä leivinpaperin päälle (runsaasti) oliiviöljyä. Kumoa kohonnut taikina uokaan ja levitä taikina tasaisesti jauhoisin sormin. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia.
Sekoita ½ dl oliiviöljyä ja murskatut valkosipulinkynnet, sekoita ja mausta mustapippurilla. Viipaloi punasipuli. Laita uuni lämpenemään 250 C.
Paina pieniä kuoppia kohonneeseen leipään jauhoitetulla sormella. Voitele koko leipä oliiviöljysekoituksella. Ripottele päälle sipuli ja runsaasti ruiskukkakehäkukkasuolaa (n. 2 tl).
Paista leipää uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, kunnes leipä on saanut hienon värin. Ota uunista ja voitele heti oliiviöljyllä niin leipä saa hienon pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti.

Jos haluat vielä ruokaisamman leivän, voit lisätä joukkoon vielä päälle ennen uuniin laittoa puolikkaita kirsikkatomaatteja. Tai tuoreen rosmariinin oksia:)

Maustekakku

noin 20 palaa

200 g voita
1,5 - 2 dl kookossokeria
3 kpl munaa
2 1/4 dl Smallstoren "00" -luomuvehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3/4 dl pellavarouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 - 2 tl Gertwiller luomumaustetta
Voiteluun

1 rkl voita
2 rkl ruiskorppujauhoja

Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista samalla. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita hellästi nostellen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

5,00 €
17
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.