Huhtikuu ja taitavat kokit

Huhtikuu on ollut yhtä juhlaa. Olemme saaneet nauttia kahteen otteeseen taitavien kokkien seurasta. Muutama viikko sitten pidimme kahden päivän POP UPia kalaliike S. Wallinin yhteydessä Turun kauppahallissa ja viime viikolla olimme Kaks Kokkii -produktion mukana K-Supermarket Manhattanin lähiruokatapahtumassa. Siitä lisää loppuviikon blogipostauksessa.

Saimme siis jo toistamiseen vierailla Turun Kauppahallissa kalaliike S. Wallinilla POP UPin merkeissä. Wallinin huippukokit loihtivat Smallstoren tuotteista upeita lounasannoksia ja me saimme pätkän kalatiskistä tuotteidemme esittelyä ja myyntiä varten. Iso kiitos siitä toimitusjohtaja Maneliukselle sekä "juoksupoika" Lehtovirralle:) (joka siis oikeasti vastaa ko. yrityksen myyntipuolesta).

Kalaliike S. Wallin on Suomen toiseksi vanhin kalaliike ja se on perustettu vuonna 1887. Kauppahallissa sijaitsevan vähittäismyymälän lisäksi S. Wallin on myös kalatukku. Muutama vuosi sitten myymälätiskien yhteyteen avattiin lounasbristo, jossa kaksi huippuluokan ammattilaiskokkia valmistaa lounaaksi asiakkaille 5-tähden ravintola-annoksia.

Vierailumme ajan lounaslilsta oli seuraavanlainen:

Äyriäissalaattia
Pariloitua lohta, parsaa sekä sitruunapastaa
Paahdettua turskaa, punajuuririsottoa ja lakritsikastike
Lakritsipannacottaa

Äyriäissalaatissa oli käytetty Smallstoren tuotteista inkiväärisinappia sekä mango vinaigrettea, lohiannoksessa käytettiin Smallstoren sitruunapastaa ja turska-annoksessa Smallstoren risottoa sekä lakritsisiirappia.

Lakritsipannacotta oli ehkä parasta pannacottaa ikinä. Siksi haluammekin jakaa kanssanne tämän Wallinin ihanan reseptin. Toinen resepti, jota POP UPin aikana kyseltiin, oli graavattu sitruuna. Vaikka Smallstoren sitruunapasta onkin aika sitruunainen, käytettiin graavattua sitruunaa vielä korostamaan makua. Tämä sopii myös esim. risoton maustamiseen. Graavattu sitruuna on siitä kätevä, että kun yhden satsin tekee niin se säilyy jääkaapissa pitkään.

Lisätietoja Kalaliike S.Wallinista sekä päivittäisen lounaslistan löydät Facebookista https://www.facebook.com/Kalaliike-S-Wallin-seur-Oy-198261660196925/?fre...

Lakritsipannacotta (4 annosta)

3,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
100 g sokeria
15g Lakrids by Johan Bülowin raw lakritsijauhetta
1,5 kpl liivatelehtiä

• keitä kerma, maito, sokeri ja lakritsi kasaan niin että jäljellä on noin 3/4 alkuperäisestä.
• lisää joukkoon liotetut liivatteet ja kaada tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä yön yli.
• tarjoa esim. tuoreiden marjojen ja paahdetun valkosuklaan kanssa.

Paahdettu valkosuklaa:

150 g valkosuklaata

• paahda 140° uunissa noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
• tuote on valmis kun suklaa on kauttaaltaan vaalean ruskeata, varo polttamasta.
• anna jäähtyä ja murra tarjolle.

Graavattu sitruuna

3 kpl sitruunaa
3 rkl sokeria
2 rkl suolaa

• kuori sitruunasta keltainen kuori ja ryöppää se nopeasti kiehuvassa vedessä.
• leikkaa sitruunoista talteen hedelmäliha ja sekoita suola ja sokerin kanssa.
• lisää joukkoon ryöpätyt kuoret ja anna olla kannen alla kylmässä yön yli.
• aja tehosekoittimessa hienoksi ja säilytä kylmässä.
• tällä voit maustaa pastat, risotot, kalan, salaatin ja kasvikset.

Kiitos kalaliike S.Wallin!

7,95 €
500
g
6,90 €
500
g
6,90 €
50
g
7,50 €
300
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.