Kaks kokkii ja Smallstoren tytöt

Tosiaan, meillä on ollut kunnia kahtena peräkkäisenä viikonloppuna nauttia taitavien kokkien seurasta.

Viime perjantaina pääsimme KAKS KOKKII -produktion mukana K-Supermarket Manhattanille lähiruokatapahtumaan. Vaikka edustamamme tuotteet eivät suoranaisesti ole suomalaista lähiruokaa, niin valitettavasti joskus pitää lisuukeeksi ottaa muiden maiden lähiruokia jotta saadaan maistuva kokonaisuus. Näin tehtiin tälläkin kertaa, eli Kaks Kokkii, Pasi ja Matias, valmistivat ihanan annoksen jossa käyttivät lisukkeena Smallstoren laadukasta Carnaroli-riisiä. Suomessa kun noita riisiviljelijöitä ei ihan kamalasti ole:)

Perjantain festari K-Supermarket Manhattanilla oli hauska tapahtuma. Tapasimme paljon tuttuja, tutustuimme uusiin ihmisiin, saimme herkullisia maistiaisia ja ennenkaikkea saimme levittää "Smallstoren ilosanomaa" eteenpäin.

Kiitos KAKS KOKKII!

Käykäähän muuten tsekkaamassa Pasin ja Matiaksen touhuja Youtubesta: https://www.youtube.com/channel/UChx914m1X1S_YfKjeGs-QXA

Iloista ja aurinkoista vappua!

Mari & Salla

RISOTTO

8 dl kasvis- tai kanalientä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
3 dl Smallstoren Carnaroli-risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

1. Kiehauta kasvis- tai kanaliemi liemikuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
3. Lisää kattilaan riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua muutama minuutti. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
4. Siirrä kattila miedommalle lämmölle ja lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa tiuhaan. Jatka näin, kunnes risotto on napakan kypsää eli al dente. Tämä vie riisistä riippuen noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki.
5. Sekoita kypsän risoton joukkoon nokare voita ja vasta raastettua parmesaania.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Kolatun Ruskaa, Smallstoren risottoa, punaherukkavinegrettiä ja Murtolan paahdettuja hampunsiemeniä

PUNAHERUKKAVINEGRETTI

200 g punaherukkasosetta
¼ dl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria
4 dl öljyä

1. Laita punaherukkasose, omenaviinietikka, ripaus suolaa ja pippuria tehosekoittimeen
2. lisää öljy ohuena nauhana

RUSKAJUUSTO
Leikkaa juustosta haluttuja paloja ja paista nopeasti pannulla

HAMPUN SIEMENET
Ripottele siemeniä annoksen päälle antamaan suutuntumaa

6,90 €
500
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.