KU-KU-KURPITSA!

Aah, tätä ihanaa syksyä. Aurinko paistaa ja ruska on ollut aivan uskomattoman upea!
Ilman ja ruskan lisäksi syksyn upeita puolia on satokauden tuomat herkut. Kuten mm. kurpitsa. Kurpitsa on erittäin monipuolinen ja terveellinen raaka-aine niin ruuanlaittoon kuin leivontaankin.

Kurpitsaa tulee harvoin käytettyä makeassa leivonnassa, mutta Salla teki meille delikonttorin kahvihetkeen aivan ihanaa kurpitsakakkua. Tämän mehevän kakun reseptin ajattelimme teille nyt jakaa:)

Mehevä kurpitsakakku

Taikina:
200g voita
1½ dl sokeria (tässä kakussa käytetty kookossokeria, kannattaa kokeilla valkoisen sokerin sijaan)
2 munaa
vajaa 5 dl Selezione Casillon luomu 00- jauhoja
1 tl ruokasoodaa
2- 3 rkl unikonsiemeniä
2 rkl paahdettu rouhittu + tyrni- sekoitusta (24h Valo- tuotesarjasta, )
reilu 1 tl vaniljajauhetta
½ dl rouhittuja pecan- pähkinöitä (voi halutessaan jättää myös pois)
2 tl Smallstoren luomu Gertwiller- mausteseosta (sisältää kanelia, anista, inkivääriä, korianteria, kardemummaa ja neilikkaa).
250g kurpitsaa soseutettuna
1 dl piimää

Kuorrutus:
400g (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria

Aloita kakun tekeminen paahtamalla kurpitsa uunissa. Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa samankokoisiksi paloiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda paloja uunissa 230-250 asteisessa (uunista riippuen) 20-25 minuuttia, tai niin kauan kunnes palat ovat pehmenneet. Soseuta jäähtyneet kurpitsat.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Lisää piimä kurpitsasoseen joukkoon. Lisää taikinaan jauhoseosta ja kurpitsaseosta vuorotellen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin verran. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen tomusokeri. Tarkista maku ettei kuorrutteesta tule liian makeaa. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia ja laita kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristeena voi käyttää esimerkiksi pähkinöitä.

VINKKI: Älä heitä kurpitsan siemeniä roskiin vaan voit paahtaa ne uunissa. Voit syödä syödä sellaisenaan, laittaa salaattiin tai vaikka sosekeiton koristeeksi. Huuhtele siemenet, kuivaa ne ja asettele tasaisesti pellille. Kaada siementen päälle öljyä ja mausta suolalla. Käännä siemeniä vielä sen verran, että öljy ja suola sekoittuvat tasaisesti. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. NAM!

5,00 €
17
g
5,99 €
3
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.