Lakumutakakku

Huh huh. Tässä on nyt kaksi kuukautta toimittu Smallstoren yrittäjinä. Deli-iltoja on takana noin 30 ja ollaan tavattu iltojen aikana yli 300 uutta asiakasta! Jokainen kohtaaminen on ollut miellyttävä ja olemme niin kiitollisia ja onnellisia siitä, että olemme saaneet tulla koteihinne ja työpaikoillenne esittelemään meille niin rakkaita juttuja. Ja samalla myös jakamaan meidän suosikkireseptejämme. Tällä ja ensi viikolla painetaan vielä menemään deli-iltojen parissa. Toukokuussa muutamaa tilaisuutta lukuunottamatta teemme vähän muita juttuja (niistä ehkä jo ensi viikolla lisää ;)) ja sitten elokuussa taas jatketaan deli-iltojen parissa. Toki kesäkuuksi on jo muutamia varauksia. Ja jos mielesi tekee kutsua kesän aikana kamuja kylään herkuttelemaan, niin ota toki meihin yhteyttä.

Deli-iltojen tarjoilut ovat vaihdelleet tilaisuuden luonteen ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Yksi resepti jota on nyt kyselty ehkä eniten on ehdottomasti LAKUMUTAKAKKU. Arvatkaas mitä. Tässä se nyt vihdoin on. Ja parasta (maun lisäksi) tässä kakussa on se, että se on gluteenitonta!

Tämä ei siis ole sama resepti kuin esitteessämme (http://smallstore.fi/sites/default/files/smallstore_esite_web.pdf) oleva lakritsibrownie-kakku vaan tämä on perinteisempi suklaakakku.

Aurinkoista ja herkullista viikkoa!

Salla & Mari

LAKUMUTAKAKKU

Ainekset
noin 10 annosta

200 g tummaa suklaata (70-prosenttista)
100 g voita
4 munaa
3½ dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
reilu ruokalusikallinen Johan Bülowin Raw Liquorice Powderia
voita
mantelijauhetta

Valmistus
Erottele keltuaiset ja valkuaiset huolellisesti eri kulhoihin. Munien tulee olla huoneenlämpöisiä, jotta ne vaahtoutuvat paremmin.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjaisen, 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat voilla ja jauhota mantelijauholla.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri, lisää tomusokeria joukkoon vähän kerrallaan. Siivilöi keltuaisvaahdon joukkoon maissitärkkelys ja lakritsijauhe.
Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon jäähtynyt suklaa-voisula. Ota sitten 1/3 valkuaisvaahdosta ja yhdistä se voimakkaasti sekoittaen keltuaisvaahtoon. Kääntele loput 2/3 valkuaisvaahdosta joukkoon varovaisesti.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan. Kakku saa olla keskeltä löysää, koska se muuttuu kiinteämmäksi.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä hetken aikaa, siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Anna kakun jähmettyä uunista ottamisen jälkeen n. 2 tuntia, jotta sisus ei olisi enää juoksevaa.
Koristele kakku verkkokaupassamme myynnissä olevillaa ruusun terälehdillä ja Johan Bülowin hienolla lakritsijauheella.

resepti, mutakakku, gluteeniton,

6,90 €
45
g
6,90 €
50
g
7,95 €
20
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.