Olisko huomenna vuorossa PASTA?

Pakkohan se oli testata. Paljon ruokablogeissa hehkutettu, internetin suosituin pastaresepti.

Cacio e pepe - juusto ja pippuri. Cacio on Rooman alueen murretta ja tarjoittaa Pecorino romanoa. Pecorinohan on lampaanmaidosta valmistettu juusto joka on hyvin paljon parmesaanin kaltainen, maultaan ehkä hieman voimakkaampi.

Tämä oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Me syötiin annos tänään näin arki-iltana. Mutta silti mieheni totesi, että maistuu ihan kuin italialaisessa ravintolassa tarjoiltu annos. Ruokailusta kuulemma puuttui vain limoncello ja doppio :) Ehkä seuraavalla kerralla teen tätä koko naapurustolle kaikilla lisukkeilla.

Ja tämä resepti on helppo, tässä onnistuu vähän heikompikin kokki. Pastan laatu tietenkin vaikuttaa lopputulokseen.Samoin pastan keittoaika täytyy olla oikea, juuri se mikä paketissa lukee.

Ei muutakuin buon appetito <3

- Mari

Cacio e pepe

400 g spagettia (itse kyllä keitin koko 500 g pussin)
200 g pecorino-juustoa
1-2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
n. 3 dl pastan keitinvettä

Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, paahda mustapippuria kuivassa paistokasarissa miedolla lämmöllä noin minuutin. Lisää voi.
Valuta pasta, ota 3 dl keitinvettä talteen. Lisää 1 dl keitinvedestä ja valutettu pasta kasariin. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan niin, että pastasta tulee kosteaa mutta ei vetistä.
Tarjoa heti. Lisää halutessasi mustapippuria ja raastettua juustoa.

3,20 €
500
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.