Pääsiäinen on täällä!

Aurinko paistaa, lämpötila nousee ja lumi sulaa! Ihanaa, kevät on täällä <3 Ja niin myös pääsiäinen.

Innokas ja taitava kotileipuri Aija on tehnyt tuotteistamme muutaman kivan pääsiäisreseptin. Resepteissä on käytetty jauhoina Smallstoren valikoiman uutuuksia eli Italiasta tuotuja "00" jauhoja. Ja näissä kakkuresepteissä nimenomaan "00" jälkiruokajauhoja. Italiassa vehnäjauhojen jauhatusasteet merkitään numeroin 1, 0 ja 00, jolloin 00 tarkoittaa hienointa jauhatusta ja 1 vastaavasti karkeaa jauhoa.

Valikoimiimme kuuluu jälkiruokajauhojen lisäksi myös "00" pizzajauho sekä luomu durumvehnäjauho. Pizza- ja jälkiruokajauhojen ero on lähinnä gluteeni- ja proteenipitoisuudessa.

Mutta siis tässä kaksi hyvää kakkureseptiä pääsiäiseen. Muista myös, että Lakrids by Johan Bülowin pääsiäistuotteita on myynnissä rajoitetusti ja ne ehtivät vielä verkkokaupan kautta perille jos tällä viikolla tilaat!

Lakritsimutakakku pääsiäiseksi

10 herkuttelijalle

vuoan voiteluun: voita

150g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl ruokosokeria
2,5 dl Selezione Casillo Farina di grano tenero Tipo "00" jälkiruokajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Lakrids by Johan Bülowin Raw -lakritsijauhetta
(ripaus suolaa)
(puoli pussia eli noin 100 g hopeatoffeeta tai jotain muuta lakritsitoffeeta)

Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko
2 rkl tomusokeria

Koristeluun:
suklaapupu, Lakrids by Johan Bülowin Fine lakritsijauhetta (halutessasi) tai pääsiäismakeisia

1. Voitele irtopohjakakkuvuoka ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperista ympyrä.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe pienessä kulhossa.
3. Sulata voi liedellä tai mikrossa. Lisää kuumaan voisulaan paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
4. Vaahdota sokeri ja munat. Tämä voi kestää jopa 10 minuuttia. Ole kärsivällinen!
5. Lisää taikinaan suklaa-voiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Siivilöi taikinaan jauhoseos. Sekoita varovasti. Lisää halutessasi taikinaan myös pieniksi kuutioiksi paloitellut lakritsitoffeet.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu olla keskeltä vähän hyllyvä eli varo paistamasta liian kuivaksi.
8. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus.
9. Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
10. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto, vaniljatangon sisus ja tomusokeri.
11. Kiehauta vettä ja sekoita liiasta vedestä puristellut liivatelehdet pieneen vesitilkkaan haarukalla.
12. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
13. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja lisää sen täyte sen päälle. Anna kakun jähmettyä kylmässä yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.
14. Koristele kakku.

Suklainen tiramisukakku pääsiäiseksi

noin 10 herkkusuulle

vuoan voiteluun: voita

175 g voita
250g tummaa leivontasuklaata
2 dl ruokosokeria
4 munaa
2 dl Selezione Casillo Farina di grano tenero Tipo "00" jälkiruokajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl vahvaa kahvia

Kostutus:
n. 05-1 dl kahvin ja amareton (tai muun manteliliköörin) sekoitusta

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl amarettoa tai muuta mantelilikööriä

Koristeeksi:
tummaa suklaata
pääsiäismakeisia

1. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä pehmoiseksi.
2. Voitele kahden pienen irtopohjavuoan (20 cm) reunat voilla ja leikkaa vuokien pohjille leivinpaperista ympyrät.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jos käytät mikroa, ole varovainen, suklaa palaa helposti!
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe pienessä kulhossa.
5. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Ole kärsivällinen. Vaahtoutuminen voi kestää jopa 10 minuuttia!
6. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon.
7. Lisää sula suklaa ja siivilöi jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää kahvi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
8. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa keskitasolla 20-30 minuuttia. Tarkkaile tilannetta – uuneissa on suuria eroja! Kokeile taikinan kypsyyttä tikulla – jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä.
9. Anna kakkujen jäähtyä ja valmista täyte sillä aikaa.
10. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mascarpone, vaniljasokeri, tomusokeri ja amaretto.
11. Rouhi tai raasta suklaa.
12. Kumoa toinen pohja tarjoiluastiaan. Kostuta pohja kahvin ja amareton sekoituksella.
13. Levitä pohjan päälle puolet täytteestä ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle.
14. Kostuta toinen kakkupohja ja levitä loput täytteestä kakun päälle.
15. Anna kakun levätä kylmässä yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.
16. Koristele kakku suklaalla ja pääsiäismakeisilla.

6,90 €
50
g
6,90 €
45
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.