Pita on parasta!

Roskaruoka voi olla myös hyvää ja tervellistä. Silloin kun se on itse tehty. Ja itse tehty ruoka voi olla myös helppoa :)

Hyvä esimerkki tästä ovat pitaleivät. Helppoa, hyvää, terveellistä ja monipuolista. Mukavaa viikonloppupuuhaa vaikka kaveriporukalla.
Täytteeksi voi laittaa juuri sitä mistä itse pidät.

Sallan pitaleivän välistä löytyi karitsaa ja Marilla oli kreikkalaisia lihapullia. Molemmilla oli kastikkeina tsatsikia sekä Smallstoren soosia. Lisukkeina paljon väriä.

Mitä jos huomenna onkin pizzaperjantain tilalla pitaperjantai?

Aurinkoista lähestyvää viikonloppua!

Mari & Salla

Itsetehdyt pitaleivät

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl Frantoio Muraglian ekstra-neitsytoliiviöljyä
6–7 dl Selezione Casillo "00" -luomuvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi. Nosta kummallekin pellille neljä leipää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Peitä leivät vielä kuumina leivinliinalla, jotta niiden kuori pysyy pehmeänä. Valmista ja valmistele täytteet.

"Smallstoren soosi"
sopiva annos turkkilaista jogurtti
oman maun mukaan Sur les Quais espelettechilisinappia

Täytä pitaleivät oman mielesi mukaan

Täytteet

Oivallisia pitaleivän täytteitä ovat esim. nyhtökaura, savulohi, karitsa, lihapullat tai kana

Paljon väriä lisukkeiksi
"00" -jauhot sopivat erinomaisesti leivän leivontaan
5,50 €
110
g
27,90 €
500
ml

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.