Sihteereiden porkkanakakku

Pääsimme viime viikolla järjestämään deli-illan ihanille sihteereille. Teimme heille poikkeuksellisesti lakubrownieiden sijasta helppoa ja herkullista porkkanakakkua omilla mausteillamme. Vieraamme ihastuivat kakkuun niin, että päätimme nimetä kakun heidän kunniakseen "Sihteereiden porkkanakakuksi". Ja samalla toteutamme sihteeriystäviemme toiveen: julkaisemme reseptin täällä blogissamme. Jätimme omasta versiostamme kuorrutuksen pois (maku ei sitä vaatinut).

Nauttikaamme siis D-vitamiinit porkkanakakun muodossa, kun auringosta sitä ei tunnut tällä hetkellä irtoavan :)

Sihteereiden porkkanakakku

3 munaa
2,5 dl ruokosokeria
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
3 tl leivinjauhetta
2 tl Gertwiller -luomumaustetta
1 tl aitoa vaniljaa
0,5 tl suolaa
3 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl sulatettua voita

Kuorrutus: 150 g juoksevaa rasvaa
150 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Voitele pitkänomainen kakkuvuoka ja jauhota (leseillä). Vatkaa munat ja sokeri, lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikinaan porkkanaraaste. Lisää rasva viimeiseksi. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 190 asteessa noin 40 min. Kumoa jäähtyneenä.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja levitä kakun pinnalle. Koristele siemenillä tai manteleilla.

http://www.smallstore.fi/store/spices/gertwiller-epices-pour-desserts
5,00 €
17
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.