Taivaallinen polentaleipä

Salla onnistui jälleen kerran. Tekemään meinaan jotain ihan todella hyvää.

Meidät kutsuttiin pitämään deli-iltaa Siivouspalvelu Kodan asiakkaille Turkuun (www.siivouspalvelukota.fi). Päätimme tällä kertaa tehdä jotain ihan muuta kuin perinteisiä deli-iltatarjoiluja.
Salla löysi Maku-lehdestä pinjansiemen-polentaleivän reseptin ja se olikin taivaallisen hyvää <3

Alkuperäistä reseptiä on hieman tuunattu. Tämä leipä sopii erinomaisesti kevään juhliin tarjoiltavaksi. On helppo tehdä ja sen voi tarvittaessa tehdä myös gluteenittomana. Ja leipää voi tietenkin maustaa ihan oman maun mukaan lisäämällä esim. mustapippuria tai muita mausteita.

Aurinkoista loppuviikkoa!

Mari & Salla

Polentaleipä

AINEKSET
3 dl polentajauhoja
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
75 g cheddarjuustoa raastettuna
1 dl pinjansiemeniä
1 tl leivinjauhetta
2 tl Sel pour Legumes -suolasekoitusta
2 tl Sidi Bou Saïd - luomumaustetta
3 dl ruokakermaa
2 kpl munaa
3 rkl oliiviöljyä

Päälle
200 g kirsikkatomaattia
25 g cheddarjuustoa raastettuna
1 rkl tuoretta salviaa (voi myös olla kuivattua)
1/2 dl pinjansiemeniä

Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele valurautapannu tai pyöreä piirasvuoka (Ø 24 cm) voilla. Levitä taikina pannuun. Asettele leivän pintaan puolitettuja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, salvianlehtiä ja pinjansiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinjansiemen-polentaleipä on kypsä ja pinnaltaan ruskistunut. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile paloina suoraan pannusta.

7,50 €
220
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.