Taivaalliset lakusuklaatryffelit

Meissä kahdessa on se vika, että meille maistuu lakritsi. Me pidämme kaikesta missä on lakritsia. Tämän lisäksi pidämme myös hyvin paljon erilaisista resepteistä joissa raaka-aineena on lakritsi.
Nyt tuli taas testattua yhtä sellaista reseptiä. Lopputulos oli taivaallisempi kuin olisimme ikinä osanneet kuvitella.

Tarjoilimme näitä ihania lakutryffeleitä myös viime viikon perjantain deli-illassa. Kaikki meni. Sulivat suussa. Ja vielä lupasimme jakaa reseptin.

Tässä se nyt on:)

Iloa sadepäivään!

Mari & Salla

Taivaallisen hyvä ja helppo lakusuklaatryffeliohje

Ainekset:
1dl kuohukermaa
50g sokeria (ruokosokeria)
1-2 rkl Johan Bülowin Sweet Liquorice- siirappia
120g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
2-3 rkl Johan Bülowin Fine Liquorice- jauhetta

Tee näin:

Paloittele suklaat pieniksi paloiksi.
Ota kaksi kattilaa. Mittaa sokeri toiseen kattilaan ja sulata sitä niin kauan että se karamellisoituu ja sokerista tulee kullanruskeaa, lämmitä kerma samaan aikaan toisessa kattilassa.
Kaada lämmin kerma sekä lakusiirappi karamellisoituneen sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerma-sokeriseos suklaapalojen kanssa. Sekoita voimakkaasti, että suklaa sulaa.
Muotoile taikinasta pötkö, kääri elmukelmuun ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai anna olla yön yli.
Ota taikina pois pakastimesta ja anna olla huoneen lämmössä jonkin aikaa, että taikina pehmittyy.
Muotoile pehmeästä taikinasta palloja ja pyörittele pallot lakritsijauheessa.
Nauti ihanista lakritsisuklaatryffeleistä, ovat taivaallisen hyviä!

lakupallot

6,90 €
45
g
7,50 €
300
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.