Tarinat tuotteiden takaa: Delverde

Yksinkertaisista raaka-aineista, jauhoista ja vedestä valmistuu perinteisellä Abruzzolaisella menetelmällä Delverden korkealaatuista pastaa. Delverde aloitti pastanvalmistuksen vuonna 1967 Fara San Martinon laaksossa, Italiassa. Tätä 1500 asukkaan perinteistä italialaiskylää kutsutaan ”pastan kodiksi”, ”La casa della Pasta”.

Mikä tekee alueen Delverden pastasta erikoista, on Verde-joen luontaisesti viileänä virtaava vesi. Kun laadukkaat jauhot yhdistetään alueen pastankuivatukselle täydelliseen ilmastoon ja Verde-joen veteen, lopputuloksena syntyy jotain ainutlaatuista. Pasta muotoillaan eri käyttötarkoituksiin sopivaksi pitkiä italialaisia perinteitä kunnioittaen.

Italialaiset perinteet, yksinkertaisuus sekä laatu ovat Delverden peruspilareita. Arvoissa näkyy myös kunnioitus luontoa kohtaan, ja pastanvalmistuksessa otetaankin huomioon alueen ainutlaatuinen luonto. Pastakylän maailmanmaineestaan huolimatta, Fara San Martinon kylä on pysynyt varsin hiljaisena, perinteisenä italialaisena pikkukylänä.

Omia ehdottomia suosikkejani Delverde- tuotteista ovat conchiglioni giganti- pasta sekä ihana penne. Conchiglionit valmistat helposti vähän isommallekin seurueelle.

-Sofia

Jauheliha-mozzarellatäytteiset conchiglionit (4 annosta)

Ainekset:

250g (puoli pussia) Delverden Conchiglioni giganti - pastaa
400g jauhelihaa
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
400g tomaattimurskaa
2/3dl lihalientä
125g (1 pallo) mozzarellaa
100g (2dl) juustoraastetta
tuoretta basilikaa
1 tl soijakastiketta
½ tl balsamiviinietikkaa
Arom suola-mausteseosta punaiselle lihalle
mustapippuria
valkopippuria
hieman kanelia
kuivattua timjamia

Tee näin:

Keitä conchiglioneja kiehuvassa vedessä n. 11min, kunnes ne ovat todella al dente. Kaada vesi pois ja laita conchiglionit syrjään jäähtymään.

Paista jauheliha, lisää joukkoon silputtu punasipuli sekä pieneksi hienonnettu valkosipuli. Mausta lorauksella soijakastiketta, balsamiviinietikalla, suola-mausteseoksella, mustapippurilla, valkopippurilla sekä ripauksella kanelia. Paista hetki, kunnes sipulit ovat pehmentyneet.

Sekoita tomaattikastike: tomaattimurskaa, lihalientä, hieman mustapippuria ja kuivattua timjamia.

Kaada 2/3 tomaattikastikkeesta uunivuoan pohjalle. Ota conchiglioni, laita sen sisään yksi tuoreen basilikan lehti ja ruokalusikallinen jauhelihatäytettä ja laita se uunivuokaan. Toista niin monta kertaa, että vuokasi on täynnä conchiglioneja. Niitä voi pakata vuokaan varsin tiiviisti. Jos jauhelihatäytettä jää yli, lusikoi se conchiglionien päälle vuokaan. Revi mozzarellasta paloja ja laita jokaisen conchiglionin päälle pala mozzarellaa. Kaada loput tomaattikastikkeesta conchiglionien päälle, heittele päälle myös pari basilikanlehteä ja kuorruta koko komeus juustoraasteella.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25-30min ja nosta pöytään. Syö.

pasta, conchiglioni, jauheliha
4,20 €
500
g
7,50 €
250
g
7,90 €
250
ml

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.