Tarinat tuotteiden takaa: Pastificio del Colle

Ruoan alkuperä on nykypäivänä erittäin ajankohtainen aihe. Globalisoituneessa maailmassa kahvi tulee Etelä-Amerikasta, oliiviöljy Italiasta ja tuoreet hedelmät päiväntasaajan trooppisilta alueilta. Meillä on mahdollisuus saada parhaat tuotteet jokaisesta kiinnostavasta kulttuurista ympäri maailman, kuljetettuna miltei kotiovellemme.

Olemmekin useimmat hyvin kiitollisia saadessamme täällä pohjoisessakin nauttia monipuolisesta raaka-ainevalikoimasta ympäri vuoden.

Smallstore tarjoaa mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin, ilmastoon sekä kansaan aitojen makujen kautta. Aito perinteinen risottoriisi, Italian virtaavasta lähdevedestä ja puhtaista jauhoista valmistettu pasta sekä kätevät suola-maustesekoitukset vievät syöjänsä makumatkalle oliivipuiden alle.

Kuten lukuiset muutkin suomalaiset, myös Smallstoren väki kokee tärkeänä tietää mistä lautasella oleva ruoka on peräisin. Smallstore haluaa tarjota asiakkailleen inspiroivia, tunnelmallisia raaka-aineita, joiden avulla perheen yhteinen pastahetki muuttuu aidoksi eteläeurooppalaiseksi elämykseksi. Kaikki tuotteet tulevat suoraan tarkoin valituilta eurooppalaisilta toimittajilta.

Päätinkin tuoda Smallstoren tuottajat lähemmäksi teitä asiakkaita kokoamalla blogiimme sarjan esittelypostauksia yksi tuottaja kerrallaan.

Esittelypostaukset julkaisen perjantaisin. Jokainen postaus sisältää vaihtelevasti myös reseptivinkkejä sekä maistuvan ohjeen kyseisen tuottajan tuotteita käyttäen. Hyviä ruokahetkiä!

- Sofia

PASTIFICIO DEL COLLE

Pastificio del Colle, rakkaiden väripastojemme tuottaja on yksi Italian parhaista pastatuottajista. Tuotannossa kunnioitetaan italialaisia perinteitä, mutta lisätään moderni silaus väreillä. Ihanan värikkäät farfalle- ja tagliolinipastat piristävät pastahetkeä ja tuovat juhlallisuutta arjen keskelle. Yllätä illallisvieraat tarjoamalla kevään kunniaksi ruoka ihastuttavissa sateenkaaren väreissä. Pastificio del Collen värikkään pastan salaisuus piilee luontaisesti värjäävissä ja herkullista makua antavissa aineksissa, mm. pinaatissa, punajuuressa ja kurkumassa.

Pastificio del Collen tarina alkoi 1920-luvun alkupuolella, kun nuori apulialaismies Vito Nettis Senior päätti toteuttaa unelmansa omasta pastatehtaasta. Visionaan yhdistää vanhaa ja uutta, Vito Nettis Senior alkoi valmistaa pastaa yhdistäen italialaiset perinteet ja uudet innovaatiot. Perinteisen pastan rinnalle tuotettiin vihreää, punaista, keltaista ja sinistä pastaa. Vielä nykypäivänäkin, värikäs pasta valmistetaan perinteisin menetelmin huolellisena käsityönä Apuliassa, Kaakkoisitaliassa. Tämänhetkinen omistaja Vito Nettis on perustajan lapsenlapsi. Isoisän opetukset ja visiot ohjaavat yhä yrityksen toimintaa ja se onkin tunnettu Italiassa juuri värikkäistä pastoistaan – kyvystään yhdistää vanhaa ja uutta.

Ohessa kuva Smallstoren Sallan ja Marin Parman matkalta. Kuvassa Pastifio del Collen omistajaperhe Nettis ihanalla italialaisella illallisella yhdessä Smallstoren väen kanssa.

Helppo kirsikkatomaattipasta

500 g Tagliolini Limone
400 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
2 kourallista tuoreita basilikanlehtiä silputtuna
7 lorausta ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 kuorittu valkosipulikynsi ohuina viipaleina
1 rkl valkoviinietikkaa
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

Keitä pasta al denteksi. Halkaise pastan kiehuessa tomaatit ja kumoa ne suureen tarjoilukulhoon. Laita tomaattien joukkoon yrttisilppu, oliiviöljyä, valkosipuliviipaleet ja viinietikka.
Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Möyhennä aineksia käsin, jotta tomaatit hiukan musertuvat. Jätä kulho odottelemaan pastan kypsymistä. Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta kulhoon muiden aineksien kanssa.

7,95 €
500
g
27,90 €
500
ml

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.