Tarinat tuotteiden takaa: Principato di Lucedio

Kilometrien päähän ulottuvat vihertävät riisipellot, korkealle kohoava luostarintorni ja kauniit vanhat kivirakennukset ovat henkeäsalpaava näky. Pohjois-Italian Trinossa, Vercellin maakunnassa sijaitseva maatila, Principato di Lucedio, on lähes 900 vuotta vanha. Alun perin vuonna 1123 paikalle perustettiin luostari ja maanviljelyä harjoitettiin lähinnä vain ruokkimaan luostarin asukkeja. Tila oli 1400-luvulla Italian ensimmäinen riisinviljelijä ja tänä päivänä siellä valmistuu mm. La Cascine Dei Contin tuotemerkillä monipuolisia riisituotteita: perinteisiä risottoriisejä sekä gluteenitonta pastaa.

Monipuolisten riisituotteiden lisäksi Principato di Lucedio tarjoaa mahdollisuuden nähdä aito italialainen luostari ja maatila. Tilalla voi vierailla kuka tahansa vapaasti sunnuntaisin ilman varausta ja muina viikonpäivinä varaamalla vierailukierroksen. Vierailukierroksen yhteydessä voi kauniiden keskiaikaisten rakennusten ihailemisen lisäksi tutustua riisipeltoihin, valmistustapoihin sekä maistella kuuluisia riisituotteita.

Kaikissa tuotannon vaiheissa, riisin viljelystä pakkaamiseen, kunnioitetaan luontoa ja käytetään mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia menetelmiä. Principato di Lucedio on tunnettu pitkästä historiastaan, rakkaudestaan italialaisiin perinteisiin sekä tinkimättömästä laadustaan. Huolellisen viljely- ja valmistusprosessin jälkeen valmis riisi ja pasta pakataan niille suunniteltuihin pusseihin, jotka säilyttävät tuotteiden tuoreuden ja ravintoarvot.

Herkullisen risottoriisin lisäksi riisistä valmistuu vuosikymmenten ammattitaidolla todella laadukasta gluteenitonta pastaa. Riisistä valmistettu gluteeniton pasta on mukava vaihtoehto perinteiselle pastalle ja se sopii täydellisesti esimerkiksi henkilöille, jotka eivät voi syödä viljaa. Sopiipa se kivasti tällaiselle allergiattomalle pastafanaatikollekin, joka haluaa vehnäpastan sijasta välillä syödä vähän riisiä – suosittelen!

Mahtavaa on sekin, että gluteenitonta pastaa on Smallstorella saatavilla useampaa erilaista, esimerkiksi kurkumalla maustettuna tai kolmivärisenä Italian väreissä. Maku näissäkin pastoissa on mitä mainioin. Kokkasin itse tuossa yhtenä päivänä päivällisen gluteenittomana ja ihastuin pastaan täysin. Jaankin teille herkullisen gluteenittoman pastareseptini tässä postauksen lopussa.

Huomio kiireiset, risottoasiaa! Mikäli risoton valmistaminen tuntuu liian pitkältä tai vaikealta prosessilta, kokeile Smallstoren helppoja pikarisottoja. Pikarisotoissa vaihtoehtoina on mm. vihannes- tai sienirisottoa ja valmistusprosessi on superhelppo ja vie vain 15 minuuttia. Yhdestä pussista ruokit neljä, eli se sopii hyvin tarjottavaksi keskisuurelle poppoolle.

-Sofia

Sieni-pekonipasta 2 annosta (gluteeniton)

Itse käytin La Cascine Dei Contin gluteenitonta hamppupastaa, mutta mikä tahansa maku käy.
Mikäli ruokit neljä suuta, tuplaa määrät.

Ainekset:
Puoli pussia La Cascine Dei Contin gluteenitonta fusillipastaa (esim. tricolori)
3 jumboherkkusientä
kourallinen kantarelleja
1 pieni sipuli
1 tomaatti
150g pekonikuutioita
parmigiano reggiano juustoa
loraus kermaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Tee näin:
Leikkaa sienet sopivan kokoisiksi paloiksi ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Lämmitä pannu kuumaksi ja ruskista pekonikuutiot. Siirrä pekonikuutiot odottamaan ja paista pannulla sienet ja sipuli. Lisää pekoni sekä hieman kermaa pannulle. Keitä pasta (noin 5min). Pilko tomaatti pieneksi. Lisää pannulle loppuvaiheessa tomaatti, mausteet, yrtit ja parmigiano reggianoa raasteena. Tarjoa.

Gluteeniton sienipasta
6,95 €
500
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.