Tarinat tuotteiden takaa: Selezione Casillo

On rauhallinen sunnuntaiaamu ja piristävä keväinen auringonsäde löytää tiensä keittiön seinälle. Kasaan jauhoista keon pöydälle. Tänään valmistuu pastaa. Mieleeni tulevat Italian kauniit maisemat viinitiloineen ja mammat kärsivällisesti valmistamassa tuoretta pastaa perheilleen. Spagettia, tagliatellea, ravioleja, vain mielikuvitus on rajana. Kuka meistä ei haluaisi viettää sunnuntaitaan näin?

Herkulliset pizzat, pastat ja leivät vaativat onnistuakseen puhtaita, laadukkaita jauhoja. Smallstorella otettiin tavoitteeksi etsiä täydelliset jauhot välimerellisten herkkujen loihtimiseen. Lähellä sydäntä ovat erityisesti italialaiset 00’ jauhot, sopivathan ne hienon rakenteensa puolesta mahtavasti esimerkiksi läheisten kanssa jaettavan pizzan raaka-aineeksi. Hieman karkeammasta semola di grano duro-jauhosta sen sijaan valmistuu aidon makuista pastaa tarjottavaksi vaikkapa perinteikkään tomaattikastikkeen kanssa.

Etelä-italialaisen Casillon valikoimasta löytyvät mm. nuo iki-ihanat 00’ jauhot sekä helppokäyttöiset jauhosekoitukset. Lämpimän auringon alta Barin maakunnasta meidän luoksemme matkanneet jauhot ovat Casillon perheen pitkän työn tulosta. Jauhoissa on huomioitu käyttäjäystävällisyys ja monessa jauhopakkauksessa lukeekin mihin se soveltuu parhaiten, esimerkiksi pizza-jauhossa on valmiiksi parhaan pizzapohjan valmistukseen vaadittava hienousaste. Näin valmistus on helppoa ja täydellinen lopputulos taattu!

Selezione Casillo itsessään on varsin nuori yritys, mutta sen lujana rakenteena toimii Casillon perheen kokemus ja historia. Perheen kokemus jauhatuksesta alkoi vuonna 1958, kun Casillon perhe päätti ostaa ensimmäisen jauhatustehtaansa Coraton kaupungista, Etelä-Italiasta. Nuorena Italialaismiehenä Vincenzo Casillo valittiin tehtaan johtoon. Arvoiksi muodostuivat laadukkuus, vastuullisuus sekä jatkuva kehitys. Intohimo kehitykseen ja parempiin jauhatusmenetelmiin vei Vincenzon johtamaa pientä perheyritystä kohti menestystä.

Samat arvot ovat periytyneet isältä pojille, jotka toimivat yrityksen johtoportaassa vielä tänäkin päivänä. Aidolla, italialaisella osaamisella valmistetut jauhot on huomattu markkinoilla ja päätyvätkin yhä useampien herkullisten pastojen, pizzojen ja leipien raaka-aineeksi, nyt myös tänne pohjoiseen. Olemmekin ylpeitä voidessamme tarjota näitä ihania jauhoja osaksi aitoa pasta- tai pizzakokemustanne.

Tähän postaukseen taiteilin teille mainioista luomusemolinajauhoista ravioliohjeen. Ravioleiden tekeminen on paitsi kivaa, myös äärettömän helppoa. Täytettä voi varioida miten tykkää, erilaiset juustotäytteet, kaikenlainen kala ja liha tai vaikkapa pinaatti sopivat mainiosti. Itse päätin tehdä täytteen prosciuttosta ja mozzarellajuustosta. Suosittelen taiteilemaan ravioleja vaikkapa ensi viikonloppuna ja kutsumaan ystävätkin maistelemaan. Ohje on taas kahdelle, joten tuplaa/triplaa määrät tarvittaessa.

-Sofia

Raviolit 2 annosta (kun nämä 2 hlöä ovat kovia syömään)

Pastataikina:
200g Selezione Casillon Semola Di Grano Duro luomujauhoja
2 kananmunaa

Täyte:
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
100g mozzarellajuustoa
1 tl aurinkokuivattua tomaattia pieneksi hienonnettuna
4 lehteä tuoretta basilikaa
pippuria

Kevyt tomaattikastike:
200g tomaattimurskaa
hieman lihalientä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punasipuli
½ tl balsamiviinietikkaa
basilikaa
mustapippuria
valkopippuria

Lisäksi paljon parmesanraastetta

Tee näin:

Aloita tekemällä jauhoista keko. Tee kraatteri keon keskelle ja riko munat siihen. Lähde painelemaan haarukalla tai nyppimään sormilla jauhoja kananmuniin. Jos tuntuu, että jauhoja on liian vähän niin lisää hieman jauhoja. Kun kaikki jauhot ja kananmunat ovat sekaisin, pyörittele taikinasta pallo. Alusta taikinaa hetki ja laita se lepäämään syrjään noin puoleksi tunniksi.

Pilko täytteen ainekset oikein pieneksi. Sekoita täyte.

Kauli taikinasta ohutta ja mankeloi pastakoneen avulla useaan kertaan (mikäli et omista pastakonetta, kaulimella todella ohueksi kauliminen käy myös paremmin kuin hyvin). Kun taikina on tarpeeksi ohueksi mankeloitu, leikkaa siitä noin 3cm x 3cm neliöitä. Laita puoleen neliöistä täytettä puoli teelusikallista per neliö. Paina toinen pastaneliö päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Itse painelin reunoja vielä haarukalla. Keitä ravioleja n. 4-5min.

Kuullota kuutioitua punasipulia pannulla ja lisää balsamiviinietikka sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Anna keittyä muutama minuutti. Annostele ravioleja lautaselle, lusikoi päälle hieman tomaattikastiketta, raasta koko komeuden päälle reilusti parmesania ja nauti. Kerää kehut kokkaustaidoistasi.

itsetehty ravioli

Ihana itse tehty ravioli <3

3,79 €
2,39 €
1
kg

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.