TARINAT TUOTTEIDEN TAKAA: SUR LES QUAIS

Yhdessä maailman kulinaristisista pääkaupungeista, Pariisissa, perustettu Sur les Quais toimittaa Smallstorelle maustettuja sinappeja ja tahnoja, öljyjä sekä mausteseoksia. Vuonna 1999 ranskalainen ruokaintoilija Paul Vautrin kyllästyi etsimään Ranskasta harvinaisempia mausteita ja maustamiseen tarvittavia tahnoja. Hän päätti perustaa oman maustemyymälän. Vuonna 2015 Vautrin törmäsi François Bergéen, ranskalaismieheen, jolla oli samat unelmat kuin hänellä itsellään. Miehet alkoivat pyörittää Sur les Quaisia yhdessä.

Yritys toimii vielä tänäkin päivänä Pariisissa. Idyllisestä myymälästä voit ostaa vaikkapa maustettuja tai maustamattomia oliiviöljyjä, joita säilytetään isoissa metallitonkissa, joista sitten asiakkaalle pullotetaan haluttu määrä. Eksoottisista mausteista innostuneet miehet ovat valmiita selittämään maat ja taivaat siitä, kuinka käyttää harvinaisempia mausteita jokapäiväisessä ruoanlaitossa tuomaan ruokaan vivahteita eri kulttuureista. Jos siis satut oleilemaan tuossa Ranskan pääkaupungissa, piipahda kahdennessatoista kaupunginosassa.

Tänä päivänä Sur les Quaisilla halutaan löytää uusia makuyhdistelmiä, tarjota kiinnostavia mausteseoksia eri muodoissa ja tuoda harvinaisempiakin mausteita esimerkiksi Aasiasta eurooppalaisten ulottuville. Kiinnostavista, innovatiivisista makuyhdistelmistä huolimatta mausteita ei ole tarkoitettu vain ammattikokeille, eikä niitä ole tajuttoman vaikeaa käyttää. Maustesekoitukset, öljyt ja tahnat on suunniteltu niin, että kuka tahansa ruoan ystävä onnistuu kokkailuissaan. Esimerkiksi ranskalaiseenkin ruuanlaittoon sopivat Provencen yrtit- sinappi ja espelettepaprikasinappi ovat helppokäyttöisiä ja sopivat esimerkiksi turkkilaiseen jugurttiin sekoitettuna kastikkeeksi, lihan marinoimiseen sekä lisukkeeksi tuomaan makua ruoalle. Sekoita Provncen yrtit- sinappia myös vaikkapa kanakastikkeeseen tai –keittoon tuomaan sinappista sekä yrttistä lisäystä makuun tai hiero sitä kanan pintaan ennen paistoa.

Sur les Quais tarjoaa laajaa maustamiseen sopivaa luomumaustesarjaa helpottamaan ruoanlaittoa. Luomumaustesarja koostuu maustesekoituksista lihalle, kalalle, kanalle, vihanneksille sekä jälkiruoalle. Mausteita löytyy mietona, keskivahvana sekä vahvana. Mausteseokset eivät sisällä lainkaan suolaa, vaan ainoastaan yrttejä ja eksoottisia sekä tavallisempiakin mausteita. Suolaa voi jokainen lisätä oman mieltymyksensä mukaan. Maustamisvinkkejä ja –niksejä voit kysellä lisää myös Smallstoren väeltä – olen melko varma, että sieltä tulisi pari maailmaamullistavaa havaintoa.

- Sofia

Helppo itämaistyylinen jugurttikastike

2dl turkkilaista jugurttia
3rkl Sur les Quais espelettepaprikasinappia
2rkl hunajaa
1rkl Huile d´olive au citron - oliiviöljyä
tuoretta korianteria silputtuna
mustapippuria
suolaa

Sekoita aineet keskenään ja tarjoa esimerkiksi pitaleipien tai kanan kanssa. Halutessasi hieman löysempää jugurttikastiketta, voit notkistaa kastiketta esimerkiksi pienellä tilkalla maitoa. Mikäli haluat jugurttikastikkeeseesi potkua, lisää espelettepaprikasinapin määrää tai rouhi mukaan kuivattua chiliä.

8,95 €
100
ml
5,50 €
110
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.