Vappumenu ja vappukassi

Ajateltiin vähän avustaa vapputuskassa, ja kehittelimme kivan vappumenun. Alla olevat tarjoilut on helppo valmistaa ja tuo mukavasti väriä vapputarjoiluihin!

Smallstoren vappumenu

Värikäs pastasalaatti
Perunasalaatti
Mansikkainen vihersalaatti
Tuoresuolattua lohta
Mini Linguetteja ja juustoja
Grissinejä
Churroja (uppopaistetut munkkitangot)

Tuotteet voi noutaa vaikka vielä perjantaina delikonttorilta. Alla olevia tuotteita saa myös jälleenmyyjiltämme (ks. http://www.smallstore.fi/jalleenmyyjat)

Laita viestiä osoitteeseen shop@smallstore mikäli haluat noutaa VAPPUKASSIN Smallstoren delikonttorilta Turun satamasta. Kassin, joka siis sisältää alla olevaan menuuseen tarvittavat Smallstoren raaka-aineet maksaa 65 € sisältäen seuraavat tuotteet:

Arcobaleno pasta 500 g
Öljyt suihkepulloissa: basilika sekä seesami (100 ml/maku)
Provencen yrtit tai hunaja-currysinappi (110 g)
Kalasuola lasipurkissa (110 g)
Vihannessuola muovipullossa (220 g)
Syötävät kuivakukat, ruiskukka-kehäkukka (30 g)
"00" leivontajauho (1 kg)
Mini Linguette chili (120 g)
Grissinipaketti (200 g)

Tämä kassi on mukava viedä vaikka tuliaiseksi!

Turkulaiset saavat kätevästi muut menuseen tarvittavat raaka-aineet kauppahallista kalaliike S.Wallinilta sekä Sorrin puodista.

Värikäs pastasalaatti

Arcobaleno -pastaa
makeita kirsikkatomaatteja
villirucolaa
salaattijuustoa (feta, mozzarella tms)
ilmakuivattua kinkkua revittynä
Smallstoren basilikaöljyä

Perunasalaatti (4 annosta)

5-6 keitettyä perunaa
puolikas sipuli
1 - 2 maustekurkkua tai pala tuoretta kurkkua
1 pieni (hapan) omena
2 - 3 rkl kapriksia

kastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä tai turkkijogurttia
1 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
1 - 2 rkl Smallstoren Provencen yrtit tai hunaja-curry sinappia
1 - 2 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 - 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

(mausteena voit käyttää myös Smallstoren vihannessuolaa)

koristeeksi
kevät- tai ruohosipulia

Vihersalaatti

erilaisia salaatteja
Smallstoren ruiskukka-kehäkukka suolasekoitus tai syötäviä kuivakukkia
Smallstoren basilikaöljyä
mansikoita viipaleina

Tuoresuolattua lohta

400 g lohta
1 rkl Smallstoren kalasuolaa
1 tl sokeria
tuoretta tilliä
Smallstoren seesamiöljyä

Hiero lohifileiden pintaan suola, sokeri ja silputtu tilli. Pirskottele seesamiöljy fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun. Laita filee jääkaappiin kevyen painon alle ja anna maustua vuorokausi.
Pyyhi fileen pinta puhtaaksi ja leikkaa viistosti ohuita viipaleita.

Churrot

2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl Smallstoren "00" leivontajauhoja
3 munaa

paistamiseen öljyä ja pinnalle sokeria sekä kanelia

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun 10 cm pituisia tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn :)
Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten kaneli-sokeriseoksessa.
Churroihin saa vielä pienen ylimääräisen säväyksen kun niitä dippaa esim. Nutellaan:)

6,95 €
500
g
5,50 €
110
g
7,50 €
220
g
9,95 €
100
ml
8,95 €
100
ml
5,50 €
120
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.