Vieras ja kamala lehtikaali - ihastu näihin reseptehin <3

Aurinkoista maanantaina!

Meillä oli viikonloppuna kunnia olla mukana Turussa Kupittaan Citymarketissa järjestetyssä ruokatapahtumassa.
Olimme hedelmä- ja vihannesosastolla DeliVerden myyntipisteen yhteydessä. Saimme maistattaa suosittuja basilika- ja sitruunaöljyjämme DeliVerden lehtikaalin kanssa. Kahden päivänä aikana meille kävi asiakkaiden kommenteista ilmi, että kaikesta hehkutuksestaan huolimatta lehtikaali on vielä hyvin vieras ja oudoksuttu lehtivihreä.
Moni ihmetteli miten voi lehtikaalia syödä kuin salaattia ja maistuu kuitenkin hyvältä ilman sen suurempia käsittelyjä. Jaoimme myös omat parhaat lehtikaalireseptimme asiakkaiden kanssa.

Niinpä ajattelimmekin tehdä sen myös teille muille joille lehtikaali on vielä vieras kasvi. Lehtikaali on hyvin monikäyttöinen ja erittäin terveellinen. Se päihittää monet vihreät ravintosisällöllään sillä lehtikaalin sekä C - että E-vitamiinipitoisuudet ovat hyvin korkeat, ja sisältää myös runsaasti karoteenia, valkuaisaineita, proteiinia, rautaa sekä K-vitamiinia.

DeliVerden pisteellä on myynnissä vihreän lehtikaalin lisäksi myös sinipunainen muunnos, joka on maualtaan ehkä hieman voimakkaampi.

Näiden jakamamiemme lehtikaalivinkkien lisäksi kaali sopii erinomaisesti silputtuna salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin, piirakoihin tai valkosipulivoissa paistettuna lisukkeeksi.

Mutta, kuten monessa muussakin asiassa - kohtuus kaikessa. Eli käytä lehtikaalia maltillisesti:)

Kiitos Kupittaan Cittari ja Deliverde!

Lehtikaalisipsit

Ainekset

n 200 g lehtikaalia
2rkl öljyä
1/4 tl Smallstoren salaattisekoitussuolaa
Smallstoren sitruunaöljyä

Valmistusalle 30 min

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana.
Ruiskuta Smallstoren sitruunaöljyä lehtien päälle ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai dipin kanssa.

Itse tein perjaintai-illan napusteluhetkeen lehtikaalin kaveriksi Kaks Kokkii kavereiden ruisleipä snackejä (reseptin löydät täältä https://www.youtube.com/watch?v=HsqG3WQgoUQ&feature=youtu.be). Kaveriksi tein vielä guacamolea sekä maailman helpoimman majoneesin (resetit vielä tässä alla).

Maailman helpoin majoneesi

1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 tl Smallstoren hunaja-currysinappi
1/4 tl valkoviinietikkaa tai väkiviinaetikkaa
(1 valkosipulinkynsi pieneksipilkottuna)
1/2 tl suolaa

Laita kaikki aineet kapeaan purkkiin (vaikka litran mittakulhoon). Kaikkien aineksian tulisi olla samanlämpöisä. Paina sauvasekoitin pohjalle ja käynnistä. Anna sekoittimen käydä jonkin aikaa paikoillaan ja nosta sitä vähitellen sitten ylös päin. Toista tarvittaessa.

Helppo guacamole
½ sipulia
1 tomaatti
1 avokado
1/4 tl suolaa
½ tl chilijauhetta

Sekoita kaikki aineksi ja murskaa pieneksi sauvasekoittimella. Anna maustua n. 30 minuuttia jääkaapissa.

Vihreä smoothie

kourallinen lehtikaalia
pala kurkkua
½ avokado
pala tuoretta luomuinkivääriä
1 limetin puristettu mehu
laadukasta suolaa
Smallstoren machajauhetta
kylmää vettä tai jääpaloja tai kylmää vihreää teetä

Ruodi lehtikaali, pilko kurkku ja kuori ja pilko avokado sekä inkivääri. Laita inkivääriä sen verran kuin itsellesi maistuu.
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan.

Monet lisää lehtikaalia myös SMOOTHIEN joukkoon mutta kokeen kaalin koostumusen valmiissa smoothiessa hieman harmillisena.
Oma kikkakolmonen on se, että pakastan lehtikaalin lehdet (karsin siis kovan puisevan osan pois) pienessä pussissa. Aamuisin nappaan pienen kourallisen jäistä lehtikaalia smoohtien joukkoon jolloin se hajoaa ihan pieneksi.

Lehtikaalipestoa ja täysjyväpastaa

6 lehteä lehtikaalia
2 dl saksanpähkinöitä, manteleita ja pinjansiemeniä
nippu tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja salviaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
Smallstoren suolaa vihanneksille
50 g raastettua parmesaania tai pecorinojuustoa

Smallstoren luomu täysjyväspagettia

Ruoki kaalinlehti. Voit käyttää kaalila joko raakana tai höyryttää sitä hetki ennen käyttöä. Paahda pähkinöitä vähän kuivalla pannulla.
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Sekoita pesto keitetyn pastan joukkoon.

8,95 €
100
ml
2,99 €
3
g
7,50 €
220
g
5,50 €
110
g
3,20 €
500
g

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.