Vieraskynä: Laventeli Petit Fours

Tässä se tulee, ensimmäisen vieraskynäilijän blogiteksti! Tällä kertaa reseptinsä jakaa Johanna "Herkkuja, hepeniä ja muita väkerryksiä" -blogista (http://johannan-herkut.blogspot.fi/).
Jos sinä haluat liittyä Smallstoren vieraskynäilijöiden joukkoon, niin ota yhteyttä meihin lähettämällä viestiä osoitteeseen shop@smallstore.fi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ostin tuossa taannoin (Smallstoren Deli-illasta) kuivattua laventelia. Olin jo joskus aiemmin löytänyt useampia herkullisen oloisia ohjeita, joihin käytetään laventelia, mutta kuivattua tuotetta ei ollut tullut aiemmin vastaan. Nyt kun tuotetta kotoa löytyy niin tein laventelilla maustettuja petit fourseja. Näissä laventelin maku on aika hento, eli hieman enemmänkin sitä varmaankin voisi taikinaan laittaa.
Idean ja mitat otin angloamerikkalaisesta rosmariinikakun ohjeesta ja siksi mittoina nuo "kupit". Yksi cup on noin 2,37dl ja esim. voi mitataan painelemalla se mittaan tiiviisti.

Laventeli petit fours ( n. 30 kpl)

3/4 cup (1,8 dl) huoneenlämpöistä voita
1 cup (2,4 dl) sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 cup (1,2 dl) maustamatonta jogurttia (turkkilainen)
3 kananmunaa
1,5 cup (3,5 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua laventelia

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi.
2. Lisää sitruunamehu ja kuori ja sekoita.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää vielä jogurtti ja sekoita hyvin.
4. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa vielä sen verran, että taikina on tasaista. Lisää lopuksi laventeli.
5. Kaada suorakaiteen muotoiseen (noin 20x30cm) vuokaan ja tasoita pinta.
6. Paista 185 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Nosta ritilälle jäähtymään.

Kuorrutus
Tomusokeria
Sitruunamehua
Vettä
(Karamelliväriä)
Kuivattua laventelia

Tee tomusokerikuorrutus sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista. Tähän minulla ei ole tarkkaa ohjetta, mutta aloita tekemällä pieni erä kuorrutetta ja lisää sitten tarpeen mukaan nestettä tai sokeria kunnes saat sopivan rakenteen. Kuorrutteen pitäisi olla sen verran jämäkkää, että se valuu vain osittain palojen reunojen yli ja päälle jää mukavan paksu kerros kuorrutetta. Värjää halutessasi karamellivärillä.

Kuorruta leivokset ja ripottele päälle kuivattuja laventelinkukkia ennen kuin kuorrutteen pinta kuivahtaa.

Huomioita
Voit joko leikata kakkupohjan palasiksi ennen kuorruttamista tai sen jälkeen, riippuen siitä millaisia leivoksia haluat tehdä. Kakun voi toki tarjoilla myös kokonaisena ja jokainen voi leikata sellaisen palan kuin haluaa.
Voit halutessasi jättää pohjasta sitruunan kokonaan pois, tällöin laventelin maku korostuu.

laventeli vieraskynä resepti

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.