Farina di Grano Tenero TIPO "00" - pizza
Erittäin hienoksi jauhettu vehnäjauho joka soveltuu erityisesti pizzan valmistukseen
Italialainen pizzapohja
25 g hiivaa
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4 1/2 dl Smallstoren 00 - jauhoja
2 rkl Frantoio Muraglian oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia) tai anna kohota jääkaapissa yön yli.
Ota yön yli kohotettu pizzataikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.
"00" hieno vehnäjauho
Ravintosisältö/ 100 g:
Energia 1501 kj/354kcal
Rasva 2 g
josta tyydyttynyttä 0.4 g
Hiilihydraatit 73 g
josta sokereita 0.4 g
Kuitu 2 g
Proteiini 10 g
Suola 0.004 g