Risotto Carnaroli
Carnaroli-lajikkeen jyvät ovat kooltaan paksuhkoja ja muodoltaan soikeita. Tämä on yksi Italian kuuluisimpia riisilajikkeita, koska se menettää vain vähän tärkkelyksestään kypsymisen aikana ja sen kyvystä imeä runsaasti nestettä. Carnaroli sopii mainiosti risottoriisin lisäksi myös salaatteihin.
Cascine dei Conti kuuluu riisinvalmistaja Principato di Lucedion tuotesarjaan. Vuonna 1123 perustettu Lucedion luostari toimi ensimmäisenä riisin viljelijänä Italiassa 1400-luvulla. Myöhemmin luostari siirtyi yksityisen perheen omistukseen.
Carnaroli-riisi
Ravintosisältö/100g
Energia 376 kcal
Rasva 0,6g
joista tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2g
Hiilihydraatti 90g
joista sokereita 0,1g
Kuitu 0,6g
Proteiini 8,2g
Suola 0g